Uitvaartkist

Kist, mand of wade

Kiest u voor een kist, mand of wade? En hoe kunt u een persoonlijk tintje meegeven? Laat ik beginnen te zeggen dat er heel veel mogelijk is. Het belangrijkste is om na te gaan wat het beste past bij de overledene en bij de nabestaanden.
 

Uitvaartkist

Kisten zijn er in allerlei materialen, kleuren, maten en designs. Naast de standaard modellen kunt u kiezen voor milieuvriendelijke uitvaartmanden of kisten van stevig karton met een vriendelijke uitstraling. Hoe fijn is het niet om ook op het allerlaatst op je zij te liggen, als je altijd zo sliep. Er bestaan speciale kisten waarbij dat mogelijk is. Of wat denkt u van een ‘zachte kist’. Zo’n kist is bekleed met een kleurrijke gewatteerde stof, die uitnodigt tot aanraken. En natuurlijk kunt u zelf een kist (laten) maken.
 

Het leven verbeeld

Veelgevraagd zijn tegenwoordig gepersonaliseerde kisten, kisten die zichtbaar verwijzen naar de overledene. Zo maakt een man die graag zeilde, zijn laatste vaart in een kist die is geairbrushed als zijn boot. Of kleinkinderen beschilderen de kist van hun lieve opa of oma met afbeeldingen die herinneren aan de gezamenlijke vakanties in de bergen. Niets is te gek, zolang het maar klopt. Een mooie manier om een heel persoonlijke, laatste indruk achter te laten.
 

Inwikkelen in wade

Iets minder bekend is het gebruik van een wade. De overledene wordt dan omwikkeld met een grote (eigengemaakte) doek van natuurlijke materialen.

Heeft u al een keuze gemaakt? Ik help u graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen. U kunt mij altijd bellen als u hier vragen over heeft (06 – 34817660).

Wilt u meer informatie?

Ik zal uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden of de gewenste documenten toesturen. U kunt uw adresgegevens invullen in het veld Opmerkingen.