Afscheidsfotografie

Een waardevolle herinnering voor later

Afscheid nemen van een dierbare is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Bij de meeste mensen overheersen vaak de emoties. En dat is heel natuurlijk en begrijpelijk. Er komt in zo'n periode veel op u af. U wilt een passend afscheid organiseren en dat betekent dat in korte tijd veel geregeld moet worden. Dan is het fijn als u daarbij ondersteuning krijgt van een ervaren uitvaartbegeleider. Die neemt niet alleen veel taken uit handen, maar wijst u ook op de mogelijkheden. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om professionele foto's te laten maken tijdens het afscheid zelf? Of misschien zelfs een filmopname? In deze coronatijd is een filmopname of livestream heel gewoon, maar eigenlijk kan zoiets altijd.
 

Blijvende herinnering

Als uitvaartbegeleider ervaar ik vaak dat mensen enorm blij zijn met een mooi album waarin alle details van het afscheid in prachtige foto's zijn vastgelegd. Tijdens de begrafenis of crematie beleven zij alle emotionele momenten als in een roes. Bijvoorbeeld toen de kleinkinderen de kaarsen rond de kist aanstaken. De prachtige bloemen en de mooie woorden op de linten. Of die oom die u niet had verwacht. Door op een later moment samen of alleen een mooi fotoboek te bekijken, blijft de herinnering aan al die dierbare momenten levendig. En het kan helpen bij het verwerken van het verdriet. Zeker voor iemand die er helaas niet bij kon zijn. Of voor kinderen die destijds nog (te) jong waren. Als zij er wel of meer aan toe zijn, kan ook voor hen een fotoboek heel waardevol zijn. Goed gemaakte beelden zeggen immers meer dan duizend woorden.
 

Afscheidsfotografie, hoe werkt dat?

Als u ervoor kiest om een professional foto's te laten maken van het afscheid, dan maakt u vooraf natuurlijk eerst kennis. Samen bespreekt u uw wensen en ideeën en hoe het afscheid zal verlopen, het zogenaamde draaiboek. De fotograaf zal heel discreet en respectvol aanwezig zijn en de gevraagde beelden maken. Als u wilt, kan de fotograaf aanwezig zijn bij het sluiten van de kist en de condoleance. Ook kan hij of zij opnamen maken van de overleden dierbare zelf. De gewenste beelden uitzoeken, heeft geen haast. Vaak doet u dat pas enkele weken later. Daarna maakt de fotograaf er een mooi album van, als tastbare herinnering aan een emotionele en unieke gebeurtenis. U heeft daarmee een waardevolle herinnering in de kast. Een fotoboek dat u altijd kunt pakken en doorbladeren op het moment dat u dat wilt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. Ik vertel u er graag meer over.

Wilt u meer informatie?

Ik zal uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden of de gewenste documenten toesturen. U kunt uw adresgegevens invullen in het veld Opmerkingen.